Inhalációs gyorstesztFastCheckPOC®20
- Kvalitatív meghatározásra alkalmas allergia gyors teszt.
- Allergén specifikus IgE antitest szint meghatározása szérumból, ujjbegyvérből vagy vénás vérből.
Elhúzódó légúti betegségek, évek óta fennálló emésztési panaszok, visszatérő bőrtünetek, rossz közérzet, levertség, migrénes fejfájás hátterében sok esetben a szervezetben kialakult túlérzékenységi reakció okozta gyulladás áll.
Immunrendszerünk különböző módon reagálhat az idegen fehérjékre, ez lehet többek között IgE (immunglobulin=ellenanyag) közvetített, klasszikus allergiás reakció, és lehet IgG típusú gyulladásos reakció. Mindkét esetben krónikus gyulladás alakul ki a szervezet különböző pontjain, és betegít meg bennünket.
Milyen vizsgálatot kérjünk? Allergia, vagy intolerancia tesztet? Ha negatív a korábbi allergiavizsgálat, nem mutattak ki semmit, de nem vagyok jobban, hogyan tovább?
Ezért nem nélkülözhető az alapos szakorvosi vizsgálat, és részletes kikérdezés, mely során könnyen eldönthető melyik irányba kell elindulni.
A vizsgálatról hivatalos orvosi leletet adunk.
Kellemetlen légúti tünetei (orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, köhögés), bőrtünetei (viszketés, kiütések, ekcéma) vagy szemtünetei (könnyezés, viszketés) vannak, amelyek a nyári szezonban jelentkeznek, vagy akár egész évben fennállnak?
A szénanátha, valamint az ételallergia korai felismerésében segít a Németországban kifejlesztett új allergiateszt!
Az eddig Magyarosrszágon elérhető Prick (alkarra felvitt, „karcolós”) teszttel ellentétben ez a vizsgálat kisgyermekeken, várandósság, ill. szoptatás alatt, bőrbetegségek esetén, valamint allergia elleni gyógyszeres kezelés alatt( szteroid, antihisztaminok) is elvégezhető, néhány csepp ujjbegyből vett vér minta alapján.
Eredmény előzetes időpont egyeztetést követően akár 30 percen belül megkapható!
Az ételintolerancia krónikus érzékenységet jelent bizonyos élelmiszerekre. A tünetek az ételintoleranciát kiváltó étel elfogyasztása után hosszú idővel jelentkeznek, sokszor csak napokkal-hetekkel az étel elfogyasztása után mutatkoznak, és csak a rendszeres fogyasztás következtében alakulnak ki. Az ételintolerancia, vagy étel érzékenység az emésztőrendszer és az immunrendszer hibás kölcsönhatása miatt jön létre. A bélfal különböző fokú gyulladása következtében egyes táplálékokkal szemben kóros immunreakció alakul ki és lényegében ez okozza a tüneteket.
Ételintolerancia kialakulásakor a gyakran nem jellegzetes tünetek a kiváltó étel elfogyasztása után hosszú idővel – akár napokkal, hetekkel később – jelentkeznek, és súlyosságuk függ az elfogyasztott étel mennyiségétől. A népesség kb. 45%-a szenved tőle. A tünetek gyógyszeres kezelésre általában nem reagálnak, azonban a megfelelő étrend kialakításával és betartásával enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek. Az intolerancia hátterében az étel hatására kórósan felszaporodó IgG antitest áll.
Az ételallergia, a szervezet azonnali, heves reagálása bizonyos élelmiszerekre. Tünetei jellegzetesek, pl. vizenyősség, duzzanat, fulladás, kiütések, és akár életveszélyesek is lehetnek. Azonnali orvosi beavatkozást igényelnek.
A betegek panaszai az egyébként negatív leletek ellenére sem szűnnek meg, ilyenkor érdemes ételintoleranciára gyanakodni és a tesztet mielőbb elvégeztetni. A teszt elvégzése orvosi rendelői körülmények között zajlik. Ujjbegyből történő vérvételt (pár csepp vér, szinte fájdalommentesen) követően kb.45-50 perc múlva már rendelkezésünkre áll az eredmény, és pácienseinket orvosi szaktanácsadással engedjük el. Kontroll vizsgálat 3 hónap múlva javasolt (amennyiben indokolt, a teszt ismétlése is).
Az itt felsorolt tüneteket nem csak ételintolerancia okozhatja, egyéb megbetegedés is lehet a háttérben, ezért feltétlenül konzultáljon orvosával!
30 percen belül eredmény
57 összetevőre
A kimutatott ételintolerancia kezelése megegyezik az allergiás reakció esetén felállított szigorú diétával, azaz az adott élelmiszert teljesen el kell hagyni az étrendből. Míg az IgE közvetített allergiás reakciónál ez a diéta akár élethosszig tarthat, addig ételintolerancia esetén, ha az érzékenységet kiváltó ételt hosszabb ideig nem fogyasztják, akkor a szervezet képes lehet kisebb mennyiségben ismét tolerálni azt. A diéta során ügyelni kell arra, különösen kisgyermekek esetén, hogy az elhagyott ételben található fontos tápanyagokat más módon pótoljuk és így elkerüljük a hiányos táplálkozást.