Mi is az a homeopátia?

A homeopátiás szerek természetes eredetűek

A homeopátia egy olyan önálló gyógyítási rendszer, amelynek során szabályosan törzskönyvezett gyógyszereket használunk. A homeopátiás szerek természetes eredetűek, a hasonlósági szabálynak megfelelően, egyénre szabottan választjuk ki a beteg számára legmegfelelőbb szert.

Homeopátiás kezelésünk, terápiánk során felnőtt és gyermek pácienseink akut, azaz gyors segítséget igénylő és összetettebb, ún. alkati kezelésével is foglalkozunk a homeopátiás szakma szabályait mindig szem előtt tartva. Ezzel együtt vagy ezen kívül Schüssler- féle arcdiagnosztikára is lehetőséget biztosítunk.

A homeopátia a szervezet félresiklott vagy leblokkolt öngyógyító mechanizmusait aktiválja,

ezáltal küzdi le a betegséget

A homeopátia segítségével kezelhetünk

Akut betegségeket: pl. nátha, torokfájás, láz, köhögés, hányás-hasmenés, stb. Visszatérő problémákat: pl. visszatérő nátha, kiújuló fülgyulladás, Krónikus betegségeket: pl. allergia, fejfájás, emésztési panaszok, ízületi panaszok, bőrproblémák, stb.

A homeopátia hangulati és érzelmi problémák kezelésére is alkalmas: pl. depresszió, szorongás, gyermekágyi hangulatzavar, akut bánat, gyász, testvér féltékenység, stb.

A gyermekkori problémák közül alvási zavarok, táplálkozási problémák, a normál fejlődési ritmus lelassulása, hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében nyújt segítséget. Homeopátiával lehetőség nyílik a szervezetben felhalmozódott különféle anyagok nem kívánatos mellékhatásainak kivezetésére is: pl. nehézfémek, antibiotikumok, szteroidok, altatószerek és egyéb gyógyszerek, stb.

A Schüssler-féle terápia egy önálló gyógyítási rendszer, amelyben 12 féle esszenciális ásványi anyag homeopátiás hígításával gyógyítunk. Ezeket az anyagokat Schüssler sejtfunkciós szereknek nevezte el, mert jelenlétük elengedhetetlen a sejtek kiegyensúlyozott működéséhez. Az arcon látható jelei vannak, hogy mely ásványi sóból szenvedünk hiányt, ezen alapul a Schüssler-féle arcdiagnosztika.